06 - 2521 7234 info@cnls.nl

Reacties van ouders

————————- Oorspronkelijk bericht ————————-
Onderwerp: Stukje voor de website
Van: “Jessica”
Datum: Wo, 20 februari, 2019 3:29 pm
Aan: marissa@cnls.nl
————————————————————————–

Hoi Marissa,

Gisteren hadden we 10 minuten gesprek op school en wat vinden ze onze zoon
veranderd; zijn lezen, schrijven en rekenen is verbeterd, maar de grootste
verandering is zijn gedrag! Natuurlijk blijft hij een echte jongen, die
lekker gek kan doen en van actie houdt. Maar zijn concentratie is zo
verbeterd en hij zit niet meer de hele tijd te bewegen in de klas. Verder
is hij een stuk socialer geworden richting de andere kinderen uit zijn
groep.
Thuis merken wij dat hij een stuk meer zelfverzekerd is, maar ook dat hij
af en toe wil knuffelen, iets wat hij zelfs als baby niet wilde.

Wat zijn wij blij dat we bij jou terecht zijn gekomen!

We verwachten dat de therapie die we nu met onze jongste zoon bij jou zijn
gestart net zo goed gaat verlopen als die van de oudste.

Hoi Marissa,

We zijn in het verleden al eerder met onze dochter bij het CNLS geweest voor reflexintegratie. Dit sloeg heel erg aan bij onze dochter. Ze had geen paniekaanvallen meer en bleef veel rustiger als er iets vervelends gebeurde, haar chronische oorontsteking is helemaal verdwenen, haar oog-hand-coördinatie is sterk verbeterd en we kregen veel tips voor haar om beter te functioneren op school en daar haar plekje te vinden.

Een paar maanden geleden hebben we de beslissing genomen om te verhuizen, maar onze dochter verstarde helemaal. Ze werd erg depressief en zag nergens meer een lichtje aan de horizon. Ze wilde niets meer, ook niet meer naar school en kon ook niet meer presteren. We zaten als ouders met onze handen in het haar, want niets kon haar helpen. Ik heb toen weer contact gezocht met het CNLS, omdat de ervaringen zo goed waren.

Will stelde een PTSD behandeling voor waarbij het hele systeem weer op nul wordt gezet. Een soort reset. Na de eerste behandeling was onze dochter erg moe en er kwamen veel tranen. Na de tweede behandeling ging het al een stuk beter en kon ze ook goed over de verhuizing praten. Nu komt er nog één laatste behandeling en we zijn als ouders echt verwonderd over de verandering die het teweeg heeft gebracht in de houding en levenslust bij onze dochter.

Marissa is erg fijn in de omgang en kan goed met kinderen omgaan. Ze doet de behandelingen heel rustig. Uiterlijk lijkt er helemaal niet zoveel te gebeuren, maar innerlijk des te meer. Dit soort lichaamswerk slaat bij onze dochter erg goed aan en werkt voor haar veel beter dan praten. Vaak is ze te slim om het verhaal zo te draaien dat er niets aan de hand is.
De resultaten die het CNLS behaalt zijn echt onvoorstelbaar. Het heeft even tijd nodig en de verandering gaat zo geleidelijk dat je het soms niet merkt in het proces. Maar als je terugkijkt op het verleden en het vergelijkt met de situatie nu, dan is het een wereld van verschil.

We zijn jullie veel dank verschuldigd!

Groet, E.

Hallo Marissa,

Het duurt nog even voordat we weer langskomen met Q, dus ik wil het toch even met je delen.
Had vandaag een gesprekje met de juf en zijn resultaten gaan omhoog!! Vooral met begrijpend lezen en rekenen. Ook zei ze dat hij beter te bereiken is en veel beter meedoet in de lessen. Ze hoort dat de andere kinderen niet meer over hem klagen dat hij niet zo vervelend moet doen.

We zijn erg blij met deze positieve resultaten!!! Vorige week kwam hij thuis met een 10 voor zijn rekentoets! Ik zag een glimlach van oor tot oor en ik merk dat hij hierdoor met meer plezier naar school gaat.

Groet, M.

 

 

Onze zoon M. is 11 jaar oud. Er is bij hem sprake van een algehele ontwikkelingsachterstand. Zijn spraak is niet goed ontwikkeld en hij loopt ook motorisch achter. M. gaat niet naar regulier onderwijs, maar naar dagbesteding op een zorginstelling. Wij zijn altijd druk bezig om zijn spraak te verbeteren, maar ook om hem te leren lezen, schrijven en rekenen. Hij stagneerde op AVI start niveau en ook tekenen leek een onbegonnen zaak.

Anderhalf jaar geleden kwamen we via internet in contact met Will en Marissa. Tijdens onze intake gaven zij aan mogelijkheden te zien om M. verder te helpen. Het eerste jaar is er o.a. veel aan zijn motoriek gewerkt. We zagen hem met sprongen vooruit gaan. Hij kan inmiddels bijvoorbeeld veel beter een bal gooien en vangen, hinkelen en op 1 been staan.

Sinds een paar weken kleurt hij – ineens – keurig binnen de lijntjes en kleurt hij zelfs prachtige mandala’s. Zijn handschrift krijgt een normaal formaat en is gelijkmatiger.

Sinds enkele maanden zijn we met de Jamara rekenmethode begonnen en met de leesmatrix. Sommen tot en met 10 (plus en min) gaan een stuk soepeler. Hij kan nu ook veel beter langere woorden (3 of meer lettergrepen) lezen en zijn leestempo is flink verbeterd. Als ik hem vragen over de tekst stel, kan hij deze veel vaker beantwoorden. Ook bij zijn zorginstelling zien ze hem met sprongen vooruit gaan. Wij zijn erg blij met deze vooruitgang. M. is zelf ook heel trots. We doen trouw het huiswerk met hem en we hopen nog veel huiswerk van Will en Marissa te krijgen om deze vooruitgang voort te zetten! In ieder geval zijn wij erg blij dat wij in aanraking zijn gekomen met Will en Marissa en hun bijzondere en effectieve aanpak.

In de afbeelding zie je drie tekeningen die door M. gemaakt zijn. De eerste in juli 2018, de tweede in november 2018 en de derde in januari 2019. De sensomotorische training, waarbij reflexintegratie, brein in balanstherapie, visuele training, motorische training, het jamara rekenprogramma, de leesmatrix en natuurlijk M. zijn keiharde inzet!!! hebben ervoor gezorgd dat M. met sprongen vooruit is gegaan en bovendien zulke mooie tekeningen maakt!